Forskningshjelp til nytt prosjekt ønskes

Et varmere klima har ført til kortere vintre og mer hare som er "misfarget" i forhold til bakgrunnsfargen i skogen. Vi er i gang med et forskningsprosjekt som undersøker misforholdet mellom draktfarge og bakgrunnsfarge. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Simen Pedersen og Morten Odden ved Høgskolen i Hedmark og Hans Chr Pedersen ved Norsk Institutt for Naturforskning.

 

Vi trenger deres hjelp for å kartlegge draktskiftet til harer over hele landet i nåtid og fortid i forhold til vinterlengde. Vi er interessert i bilder av harer tatt på eller i nærheten av skuddstedet til alle årstider, bilder av levende harer gjennom hele året er også interessante, også fra viltkamera. Like viktig som bilder av harer med «feil» farge, er bilder av hare med «riktig» farge i forhold til bakgrunnsfargen. Ta gjerne bilder av gamle bilder i fotoalbum med mobilen og send inn. Helst bilde fra siden, men alle vinkler går.  Informasjonen vi trenger sammen med bildet er:

1) Kontaktinformasjon (Navn, epost, tlf)

2) Sted (helst koordinater, evt stedsnavn og kommune)

3) Tidspunkt (helst dato, men også usikre tidspunkt går bra)

Bilder kan sendes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Mer informasjon kan du lese her , på Facebook eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

En mer utførlig artikkel om et relatert studie kommer i oktobernummeret av Jakt og Fiske. Skitt jakt!!

Mvh

Simen Pedersen