top_sheet

Main Menu

knapp.jpg

Dagens bilde

Perro-w.jpg
Artikkelvisninger
4287904

Ansgar Aasvang

Utdelt 2016.

aasvang w

Den viktigste delen av begrunnelsen for tildelingen er Ansgars store og gode oppdretterinnsats helt siden 1960-tallet. Etter først et hamilton-forsøk, var det med dunker Heia det videre løpet ble lagt. I dag har han Romsjøens Roia, som han har planlagt kull på i vinter. Mellom disse to tispene er det mange generasjoner i samme blodslinje, og Ansgar har så langt produsert godt over 100 valper. Mange av disse er blitt topp-hunder både jaktlig og som avlshunder. Nevnes kan: Romsjøens Rusken/Hansen ble paret med Kora/Skei. Her kom Hero/Rønning og Hera/ Skei. To av de ypperste harejagerne vi har hatt i rasen i nyere tid. Romsjøens Tinka/Sporildnes var ei tispe som ble sterkt meritert, og var en av de beste i sin tid. Romsjøens Stella/Velva ble både jakt- og utstillingschampion.
Vi kan jo også nevne Romsjøens Tass/ Barikmo. I følge eieren, Jon Barikmo, var Tass «Nord-Europas beste dunker i sin tid». Kennelnavnet Romsjøen har Ansgar tatt fra
sitt hjemsted Elvarli, mellom Stjørdal og Selbu. Personer som kjenner hedersplakettinnehaveren godt sier at han har klisterhjerne når det gjelder dunkere og blodslinjer. Dette har helt sikkert vært viktig for det vellykkete Romsjøen-oppdrettet. Ansgar har vært jaktprøvedommer i mer enn 30 år. I tillegg til å gi sitt bidrag i denne virksomheten, har dommergjerningen helt sikkert gitt han økt faglig innsikt til nytte også i hans oppdrett. Dunkerringen takker Ansgar Aasvang for hans innsats for rasen så langt, og ønsker han lykke til videre!

Sponsorer

wtmetall

GSPORTMYSENforsideWWW 

 

DokkaElektronikk w

tracker

knapp.jpg

Facebook

SFbBox by psdtohtmlcenter.com

Dagens bilde

w-klingefot.jpg

bottom_sheet