Debutantmesterskapet 2014

Lørdag 18.oktober ble Dunker-ringens Debutantmesterskap arrangert. Det var nok ikke de enkleste forholdene for å starte på jaktprøve denne dagen, men alle startende hadde hare på beina og to nye dunkere ble jaktpremiert!

RESULTATLISTE HER

Lørdag 18. oktober 2014 arrangeres Dunker-ringens Debutantmesterskap for andre gang. Alle dunkere som tidligere ikke er jaktpremierte kan starte, og hannhunder oppfordres spesielt til å delta. Eier av hunden må være medlem i Dunker-ringen.

For å gjøre det enklest og rimeligst mulig for deltagerne, med tanke på reise- og oppholdsutgifter, så arrangeres Dunker-ringens Debutantmesterskap hos den geografiske harehundklubb som ligger nærmest for den enkelte dunkereier. Mesterskapet arrangeres som en ÅP separat, slik at deltakerne kan starte i sine respektive distrikt. Hundeekvipasjer bosatt i Sverige kan også delta. Målet er å samle flest mulig deltagere, og da tror vi at dette er den mest hensiktsmessige måten å arrangere det på. Med dagens raske kommunikasjonskanaler vil vi allikevel gjøre det vi kan for å skape en «felles» base før, under og etter prøven.

Det vil naturlig nok kunne variere noe når det gjelder vær- og føreforhold rundt omkring i landet på denne årstiden, men for å sikre at flest mulig har tilgang på terreng, så har styret vurdert det slik at det er best å vente til etter elgjakta.

Dato for Debutantmesterskapet er altså lørdag 18.oktober. Det presiseres at mesterskapet kun er denne dag.

Prøvedeltager må selv melde på til sin lokale harehundklubb, og selv skaffe dommer. De lokale harehundklubbene er også veldig behjelpelige med å finne en dommer hvis det er ønskelig. Dunker-ringen kan også bistå i jobben for å finne dommere hvis deltagerne møter på utfordringer rundt dette.

Vær ute i god tid med å melde på og avtale med dommer, så ordner det seg lettere enn hvis man bestemmer seg rett før den aktuelle prøvedagen. På hjemmesiden til de ulike harehundklubbene kan man finne en dommerliste med kontaktinformasjon.

Resultatet for de påmeldte dunkerne denne dagen legges til grunn for prisen «Dunkerdebutanten 2014». Det er den høyeste samlede poengsum som vinner. Ved poenglikhet rangeres det etter beste tilleggslos. Deretter går yngre foran eldre hunder.

Premiering

Alle premier deles ut på neste årsmøtesamling (2015). Vinneren av prøven får vinnerpremien «Dunkerdebutanten 2014», som deles ut på neste årsmøtesamling. Vinneren av Dunker-ringens Debutantmesterskap får en friplass i neste års utgave av Dunkerpokalen (2015), dersom hunden jager til 1.ÅP under Dunker-ringens Debutantmesterskap 2014.

Dunker-ringen premierer alle som deltar på Debutantmesterskapet. Hver deltager må melde fra om sin deltagelse til Dunker-ringen, slik at vi er helt sikre på at vi får premiert alle!

Vi oppfordrer alle dunkereiere til å benytte anledningen til å bli med på et felles løft for rasen ved å stille dunkeren sin på jaktprøve. Dette er også en gyllen anledning for oppdretter til å oppmuntre eiere av sine avkom til å stille på jaktprøve

Husk at for å stille hunden din på jaktprøve, så må hunden være utstillingspremiert først

Les mer om jaktprøver og hva som kreves for å delta her

Facebook