Valpetreff hos kennel Av Maurvangen

Maurvangen treff

VALPETREFF HOS KENNEL AV MAURVANGEN

Helga 12. – 14. juni var vi invitert til Maurvangen for valpetreff for avkomma etter RR NJCH Ynwa og Singo. Hele 9 av 11 valper møtte, noe som var over all forventning. Veldig artig at så mange valgte å ta turen. Det sier nok litt om kontakten oppdretter har med kjøperne.

Fredag kveld var alle på plass, det ble servert pizza og vi hadde en hyggelig bli-kjent-kveld. Det ble utvekslet erfaringer angående valpenes oppvekst og utvikling, både i heimen og på skogen, og generelle jakt- og dunkerhistorier.

Lørdag var vi så heldige å ha med oss Bård Ørbak-Larsen og eksteriørdommer Christian Vole. Bård hadde en gjennomgang av litt generell hverdagslydighet. Hvordan håndtere de ulike utfordringer det kan være å ha en valp/unghund. Det være seg båndtrening, hvem bestemmer, pubertets”problemer”, hva er lurt/ikke lurt osv. Mange gode tips å ta med seg videre.
Så var det tid for litt utstillingstrening. Også der kunne Bård spre om seg med god kunnskap, både med tanke på dunkerens anatomi, hvorfor er anatomien så viktig hos en jakthund, dunkerens utvikling, hvordan kan vi best ta vare på vår flotte rase. Hver hund fikk prøve seg i “utstillingsringen”, både med tannvisning, måling, løpe i ringen, og få en bedømmelse av hunden. Også her med gode forklaringer hele veien. Dette er absolutt et kull med flotte eksemplarer av rasen. Et jevnt og vakkert kull, glade, trivelige hunder!

Bård er jo som et vandrende leksikon når det gjelder dunker og hund generelt. Vi ønsker oss et minikurs/foredrag. Podcast neste, Bård?? “Dunkeren fra A til Å”.

Kaffepause må jo også til. I anledningen hadde Lisbeth laget DEN kaka! Lisbeth ruler når det kommer til oppdisking. Det viste hun igjen da det på kvelden ble servert langtidsstekt steik med tilbehør. Maken til smakfull mat, og en størrelse på porsjonene som virkelig er en harejeger verdig!

Maurvangen viste seg så absolutt fra sin beste side for oss, med sol fra skyfri himmel så og si hele helga! Noe enkelte av oss nok får kjenne på i et par dager. Sola var LITT sterkere i fjellet enn den i alle fall har vært i Trøndelag i det siste. Det smøres med aloe vera i skrivende stund, og kanskje har vi igjen lært at det er lurt med solkrem. Men, det er så lett å glemme seg i godt lag. Denne helga har vært så utrolig flott! Skikkelig hyggelig å få treffe de andre valpekjøperne, og endelig få et ansikt på alle navnene. Det blir noe annet enn å bare “kjenne dem” på Facebook. Tor Erik har gjort en god jobb med å finne riktige hjem til valpene.

Vi vil med dette få takke hjerteligst for ei fantastisk fin helg sammen med hele gjengen. Vi håper at vi kan samles flere ganger, for dette gav mersmak. All ære til Lisbeth Kristiansen og Tor Erik Moen som arrangerte dette treffet. Snakk om engasjerte og interesserte oppdrettere! Men samtidig, det må være artig å være oppdretter når man ser igjen valpene, som nå har blitt flotte unghunder, og opplever at alle har utvikla seg til å bli trygge, stødige og ekstremt glade familiemedlemmer!

Maurvangen treff 2

Tusen takk for ei innholdsrik, lærerik og skikkelig trivelig helg!

Nå håper vi sommeren går fort, slik at vi kan slippe det nye håpet på skogen igjen, og forhåpentligvis få høre masse gode loser etterhvert!

Hilsen Myrtel av Maurvangen, Vigdis og Trond Ovesen.

Facebook